Skip to content

Workshop gastcollege onderwijsinstellingen

Topscriptie workshops

Topscriptie verzorgt regelmatig gastcolleges en workshops op verschillende onderwijsinstellingen (waaronder de Hanzehogeschool), zowel op hogescholen als aan de universiteit. We nemen altijd voorbeelden mee uit verslagen van de studenten zelf. De belangrijkste workshops zijn:

Flexibele schil: het inhuren van Topscriptie specialisten als begeleiders of beoordelaars

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om onze ervaren specialisten op freelance basis in te huren om afstudeerverslagen te begeleiden en te beoordelen, of om op te treden als tweede beoordelaar op uw onderwijsinstelling. Dit is vooral interessant voor onderwijsinstellingen die tijdelijk te weinig personeel hebben of dit (deels) willen uitbesteden. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Het is van essentieel belang dat elke student goed voorbereid aan het schrijven van zijn Thesis begint. Wij kunnen speciaal voor uw school een module ‘Thesisvaardigheden’ ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op een goede voorbereiding voor het schrijven van de Thesis. Deze interactieve en praktijkgerichte module wordt op maat gemaakt en omvat verschillende bijeenkomsten met een van onze ervaren Thesisbegeleiders. Deze module sluit uiteraard naadloos aan bij het huidige onderwijsprogramma, het niveau en de Thesiscriteria die op uw school gehanteerd worden.

Hieronder vindt u twee voorbeelden van workshops die wij aanbieden op diverse hogescholen en universiteiten:

Workshop 'Goed voorbereid aan de slag met je Thesis/afstudeerverslag'

Wat houdt deze workshop in?

Deze module behandelt het gehele afstudeerproces in zes fasen. Bij elke fase wordt stilgestaan, en wordt besproken wat belangrijk is en hoe de student dit op zijn of haar eigen Thesis kan toepassen. De schrijffase is hierbij cruciaal, waarbij verschillende voorbeelden worden behandeld en studenten leren hoe ze in een Thesis moeten rapporteren. Deze fase kan worden uitgebreid met extra oefeningen en een taaltoets.

Naast het bespreken van het Thesisproces en het schrijven, wordt uitgebreid ingegaan op het opstellen van een goed literatuuronderzoek. Dit omvat het zoeken en verzamelen van literatuur, het selecteren van relevante bronnen en het verwerken van de literatuur. De module behandelt tevens het opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoek, gebaseerd op de eisen en criteria van de specifieke opleiding. Tot slot worden de belangrijkste valkuilen besproken en ontvangen studenten tips en trucs voor het schrijven van een succesvolle Thesis.

Waarom is deze workshop nuttig voor onderwijsinstellingen?

Deze workshop wordt op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke eisen en criteria van elke opleiding. Het schrijven van een Thesis is voor veel Hogeschool- en wo-studenten een uitdaging, en velen nemen te veel tijd in beslag bij het schrijven, wat vervelende gevolgen kan hebben. Een goede voorbereiding en inzicht in het gehele Thesisproces kan deze problemen verminderen. 

Deze workshop biedt studenten een beter inzicht en voorbereiding, zodat ze tijdens de Thesisperiode op een slimme en efficiënte manier aan hun Thesis kunnen werken. Bovendien leren ze van veelgemaakte fouten die wij als Thesisbegeleiders tegenkomen en hebben ze de mogelijkheid om hun vragen en ideeën voor te leggen en van elkaar te leren.

Uit onderzoek onder afgestudeerde studenten die deze workshop hebben gevolgd, blijkt dat ze deze als zeer praktisch en nuttig ervaren. Ze geven aan gebruik te hebben gemaakt van de kennis die ze tijdens deze workshop hebben opgedaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van deze workshop.

Workshop 'Hoe vind ik de ideale afstudeerplek'

Wat houdt deze workshop in?

Veel studenten vinden het moeilijk om tijdens hun studie na te denken over de ideale afstudeerplek. In deze module achterhalen we door middel van oefeningen en informatie wat de student echt wil in zijn leven en hoe hij dit kan bereiken. Er wordt bewustzijn gecreëerd over de mogelijkheden om jezelf tijdens de studie te ontwikkelen en verdiepen. Verschillende loopbaangerichte opdrachten stimuleren de creativiteit.

De student krijgt inzicht in zijn eigen biografie, leven, kwaliteiten, persoonlijkheid en welke werkomgeving bij hem past. Dit leidt tot belangrijke inzichten voor het nemen van beslissingen tijdens en na de studie. De module vergroot de motivatie voor het afronden van de studie doordat de student sterker staat achter zijn studiekeuze.

Waarom is deze workshop nuttig voor onderwijsinstellingen?

Deze module vergroot niet alleen het inzicht, maar ook de motivatie voor het afronden van de studie. Door de praktijkgerichte benadering van deze workshop verwerven studenten niet alleen inzicht, maar laten ze ook concrete verbeteringen zien op verschillende gebieden. Ze ontwikkelen vaardigheden die van belang zijn om een ideale afstudeerplek te vinden, maar die ook toepasbaar zijn op toekomstige situaties zoals sollicitatiegesprekken en het schrijven van overtuigende motivatiebrieven.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?