Skip to content

Thesishulp rechten

Thesishulp recht: voor een echte Topscriptie!

Zit je vast met je rechtenthesis? Of wil je gewoon wat extra hulp om een hoger cijfer te halen of wil je sneller afstuderen? Dat kan met de rechtenthesisbegeleiding van Topscriptie!

Bij het schrijven van een afstudeerverslag of rechtenthesis wordt er veel van je gevraagd. Het is de eerste keer in je studie dat je zo uitgebreid onderzoek moet doen en schrijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jaarlijks veel studenten vastlopen met hun Thesis. De begeleiding vanuit de onderwijsinstelling is niet altijd optimaal. Docenten hebben simpelweg niet de tijd om iedere leerling intensief te begeleiden. Bij ons krijg je hulp van ervaren juridische Thesisbegeleiders (zie hieronder onze juridische Thesisbegeleiders: Sharona, Nienke, Caren en Joya) die je graag helpen bij het schrijven van een echte Topjuridische Thesis!

Hulp bij alle opleidingen rechten

Rechten is een van de populairste studierichtingen en wordt aangeboden door heel wat onderwijsinstellingen in België. Topscriptie biedt voor zowel Hogeschool-rechtenstudenten (waaronder Hogeschool rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, SJD) als wo-rechtenstudenten (bachelorthesis rechten en masterthesis rechten) begeleiding aan bij het schrijven van een Thesis of Thesisdossier.

Rechten is een veelzijdige en dynamisch studie. Er zijn veel verschillende studierichtingen en het vakgebied is constant aan verandering onderhevig. De juridische begeleiders van Topscriptie zijn ervaren juristen die van vele markten thuis zijn. We kunnen je dan ook vrijwel altijd aan een geschikte begeleider koppelen. Dus of je nu een Thesis schrijft over bestuursrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht, Europees recht, arbeidsrecht, internationaal recht, gezondheidsrecht, financieel recht, staatsrecht, aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht, huurrecht, jeugdrecht, fiscaal recht, belastingrecht, personen- en familierecht, algemeen contractenrecht, sportrecht, consumentenrecht, notarieel recht of bijvoorbeeld privaatrecht of een dossieronderzoek: bij ons kun je vrijwel altijd terecht voor begeleiding! We bieden Thesisbegeleiding aan op locatie (voor rechten is dit voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam (Erasmus school of law), Tilburg, Breda, Den Bosch, Nijmegen, Den Haag en online).

Thesisbegeleiding in de rechten van A tot Z

Bij Topscriptie krijg je Thesisbegeleiding van A tot Z. Van het opzetten van een goede structuur en inhoudelijke begeleiding tot hulp bij bronnenonderzoek en het opstellen van goede onderzoeksvragen. Je kunt zelf aangeven waar je graag hulp bij wilt hebben: begeleiding op maat geeft de beste resultaten. En als je zelf nog niet echt weet waar de pijnpunten precies liggen, dan kan een van onze begeleiders in een persoonlijk gesprek kijken waar je de meeste begeleiding bij nodig hebt.

Onze begeleiders halen ook alle taalfoutjes eruit en zorgen dat je zinnen goed lopen. Vooral voor een Thesis rechten is dit erg belangrijk! Ook krijg je feedback op je juridische redeneringen: zijn deze overtuigend, gebruik je de juiste bronverwijzingen en de sterkste argumenten? Met hulp van onze juridische begeleiders heb je straks een ijzersterke Thesis rechten.

Tips: Hoe schrijf je een goede Thesis rechten?

De structuur van een Thesis rechten is ontzettend belangrijk. In een studie rechten draait het namelijk voornamelijk om leren argumenteren: een bepaald standpunt zo overtuigend mogelijk naar voren brengen. De structuur van je Thesis en argumentatie speelt daarbij een belangrijke rol. Na een inleiding waarin je het probleem schetst, draag je in logische volgorde steeds meer argumenten en antwoorden op je deelvragen aan, zodat je uiteindelijk uitkomt bij een sterke conclusie.

Je kunt het volgende raamwerk hanteren voor het schrijven van je Thesis:

Begin met het schetsen van een juridisch probleem om zo tot je Thesisonderwerp rechten te komen. Bij voorkeur is dit een interessante juridische kwestie en/of een actueel onderwerp. Zorg ook dat je iets kiest wat je zelf interessant vindt! Er gaat flink wat tijd in je onderzoek zitten en als je een onderwerp hebt dat je aanspreekt, heb je vanzelf al een stuk meer motivatie.

Beschrijf de achtergrond en relevantie van het probleem/ onderwerp en bedenk vervolgens je centrale onderzoeksvraag. Besteed hier de nodige aandacht aan: je onderzoeksvraag is de basis van je Thesis.

Stel vervolgens eventuele deelvragen op. Dit zijn de vragen die samen leiden naar het antwoord op je centrale onderzoeksvraag.

Zoek relevante literatuur op om te bestuderen en verzamel de belangrijkste bronnen over je onderwerp (is de wetgeving, literatuur en rechtspraak voldoende geanalyseerd?)

Voer je onderzoek uit. Dit kan literatuuronderzoek zijn, eventueel in combinatie met interviews en/of enquêtes.

Zorg voor een goede (bijvoorbeeld rechtsvergelijkende, rechtshistorische) argumentatie door op de juiste plekken te verwijzen naar relevante bronnen.

Gebruik de Leidraad voor juridische auteurs (Deventer: Wolters Kluwer 2019) voor een correcte bronverwijzing.

Schrijf consequent, schrijf bijvoorbeeld overal hetzij ‘art.’, hetzij ‘artikel’. Beide zijn toegestaan, maar het is belangrijk om consequent te schrijven. Hanteer bij voorkeur de verkorte verwijzingen (zie de Leidraad voor juridische auteurs). Plaats bij voorkeur het wetsartikel (al dan niet tussen haakjes) in de hoofdtekst en niet in de voetnoten. 

Rond af met een conclusie waarin je een antwoord op de onderzoeksvraag formuleert. Vergeet ook niet hierin je eigen standpunt in te nemen en te onderbouwen (immers wordt er bij de beoordeling vaak ook gekeken naar eigen inzicht en originaliteit).

Voorbeeld Thesis rechten

Ben je op zoek naar een goed voorbeeld van een Thesis rechten? 

Klik hier om een voorbeeld van een juridische master Thesis België Recht van de Erasmus Faculteit (geschreven door onze Thesisbegeleidster Nienke van Dongen, cijfer 8.0). 

Kijk ook eens verder rond op onze site: daar vind je nog meer algemene tips voor het schrijven van een goede Thesis.

Locaties thesisbegeleiding

Effectieve juridische Thesishulp

Topscriptie heeft al vele studenten rechten begeleid bij het succesvol afronden van hun Thesis. Rechtenstudenten zijn dan ook erg enthousiast en tevreden met de begeleiding van Topscriptie.

Wil je gebruikmaken van onze Thesishulp rechten?

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?