Skip to content

Hulp bij Thesis

Cum laude afstuderen

Thesistips Alle onderwerpen

Heb je de ambitie om cum laude of summa/magna cum laude af te studeren? cum laude afstuderen is een vorm van uitmuntendheid, slechts een paar procent van de studenten studeert cum laude af! Het is natuurlijk een geweldige prestatie voor jezelf om te kunnen zeggen dat je cum laude bent afgestudeerd en je krijgt een mooie vermelding op je diploma. Het is natuurlijk ook heel interessant om je te onderscheiden als je wilt promoveren (of een vervolgopleiding wilt volgen). Daarnaast is het voor veel werkgevers een pluspunt, dus vergeet het niet op je CV te vermelden.

Hoe studeer je cum laude af?

Wil je cum laude afstuderen? Allereerst is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de eisen en criteria voor cum laude afstuderen van je onderwijsinstelling. Zij bepalen zelf de criteria wanneer iemand cum laude afstudeert. Je vindt deze eisen in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de onderwijsinstelling of in de regels en richtlijnen van je opleiding. Vaak moet je alle tentamens in één keer halen met een minimaal cijfer en moet je je Thesis met een hoog (minimaal) cijfer afronden (meestal een acht of hoger). Veel opleidingen eisen ook dat er maximaal geen of enkele maanden studievertraging mag zijn (met uitzondering van ziekte, handicap, topsport, topsportmanagement, zwangerschap).

Cum laude afstuderen

Onderscheiden afstuderen: tips

Wist je dat sommige onderwijsinstellingen de mogelijkheid bieden om je te verzetten tegen een voldoende? Zo kun je je cijfer ophalen en (alsnog) cum laude afstuderen.

Breng iedereen in je omgeving op de hoogte van je doel om cum laude af te studeren. Je omgeving kan je vaak helpen om net dat stapje extra te zetten en ook je docenten (afstudeerbegeleider) en medestudenten kunnen je advies geven of meelezen. Houd er rekening mee dat de mate van zelfstandigheid vaak ook wordt meegenomen in de beoordeling van je Thesis, dus probeer dit zo veel mogelijk te beperken.

Ambitieuze mindset en focus: probeer naast hard werken ook veel zelfvertrouwen te hebben. Geloof dat je straks die cum laude onderscheiding op je diploma hebt staan! Dit kan tijdelijk minder sociale activiteiten en minder gebruik van social media betekenen, maar je kunt je studie maar één keer cum laude afronden. Zorg voor focus en weinig afleiding. Leer omgaan met studiestress . Doe er dus alles aan om die kans zo groot mogelijk te maken!

Begin vroeg met alle opdrachten en je Thesis, zodat er genoeg tijd is om je stukken voortdurend te herzien en te verbeteren. Stel je werk niet uit! Met slimheid alleen kun je vaak niet cum laude afstuderen, dus begin op tijd en zorg voor een goede planning.

Zorg goed voor jezelf en beloon jezelf voor je harde werk! Neem regelmatig pauzes, ontspan, sport, eet en drink gezond en rust uit. Studeer/schrijf je Thesis bij voorkeur in de bibliotheek, zodat je thuis echt kunt ontspannen. Als je in balans bent, behaal je vaak meer succes.

Zoek professionele hulp voor je Thesis bij een externe Thesisbegeleider en laat altijd je Thesis nakijken. Wij hebben verschillende Thesisbegeleiders die zelf cum laude zijn afgestudeerd en/of hun doctoraat hebben behaald. Wij kunnen je op alle gebieden helpen en je papers controleren voordat je je Thesis indient om zo een nog hoger niveau en dus een hoger cijfer te behalen.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?