Skip to content

Inleiding portfolio Hogeschool

In de inleiding portfolio Hogeschool vertel je aan de lezer wie jij bent en deel je iets over je competenties (en evt. werkzaamheden). Bij een inleiding portfolio Hogeschool worden de belangrijkste punten samengevat en leg je vervolgens duidelijk uit hoe je jezelf hebt ontwikkeld. De inleiding is het begin van je portfolio. Dit is het stuk waarin je de lezer wilt overtuigen. Bij een zwakke inleiding van je portfolio wek je bij de lezer geen interesse op om verder te gaan lezen. Wees uniek en gebruik je creativiteit in de inleiding. Vind jij het lastig om iets creatiefs te bedenken voor jouw inleiding portfolio Hogeschool? Online staan genoeg inleiding portfolio Hogeschool voorbeelden. Een portfolio is persoonlijk, dus neem geen persoonlijke situaties van anderen over. Een voorbeeld dient enkel ter inspiratie!

Welke informatie zet je in een inleiding van je portfolio?

Een portfolio is voor een groot deel uniek en persoonlijk, maar toch bevat een portfolio ook bepaalde basisinformatie. De basisinformatie bestaat uit je naam en het doel van het schrijven van het portfolio. De informatie die in je portfolio moet staan, is verschillend per opleiding. Het noemen van je naam en wat je doet, noem je eigenlijk altijd in jouw inleiding portfolio Hogeschool.

Je schrijft vanuit de eerste persoon, zodat de lezer betrokken raakt bij jouw portfolio. Vervolgens ga je over op de inhoud; dit moet kort, maar krachtig zijn! Je kunt het in principe vergelijken met de samenvatting van een boek. Voordat je het boek leest, lees je vaak de samenvatting. Aan de hand van de gelezen samenvatting bepaal je of je het boek gaat lezen. Benoem dus enkel de aspecten die er toe doen. Het is niet de bedoeling dat je alles wat je hebt geschreven benoemd in de inleiding, daarvoor is de inhoudsopgave bedoeld.

Inleiding portfolio hbo

Uniek

Elke student is anders. Dit zorgt voor een unieke inleiding portfolio Hogeschool. In de inleiding portfolio Hogeschool vertel jij de lezer wat jou onderscheidt van anderen. Het is soms lastig om jezelf een spiegel voor te houden en te bekijken wat jou uniek maakt.

Tip: vraag aan medestudenten ( mede stagiaires) om jou heen wat zij van jou vinden. Je zult vast een aantal positieve punten te horen krijgen. De positieve punten zijn goede input voor jouw portfolio. Daarnaast kunnen anderen jou ook feedback geven. Feedback is absoluut geen negatief iets en kan ook zeker in het portfolio worden verwerkt. De feedback kan je meenemen in de toekomst en draagt daarnaast bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en leerpunten.

Tip: een unieke ervaring waar je veel van hebt geleerd is belangrijk om ook te beschrijven, zodat je een uniek portfolio schrijft. Deel bijvoorbeeld dat jouw teksten zijn geplaatst in het landelijk tijdschrift of dat jij een rol hebt gespeeld bij het organiseren van dat populaire evenement. De unieke ervaring kan je het best benoemen aan het einde van de inleiding. Op deze manier blijft het vers in het geheugen van de lezer hangen en zullen ze het hoogstwaarschijnlijk langer gaan onthouden.

Wat zijn de richtlijnen van een portfolio?

Vanuit de opleiding worden vaak specifieke richtlijnen voor het portfolio benoemd. Het is belangrijk om deze richtlijnen aan te houden. Indien jouw portfolio niet voldoet aan de specifieke richtlijnen, wordt er vaak niet eens meer verder gelezen door de beoordelaars. De richtlijnen zijn vaak voorwaardelijke eisen van het portfolio. Indien er geen richtlijnen zijn gegeven voor de inleiding van het portfolio Hogeschool, dan kan je aan je docent vragen om de eventuele richtlijnen of in de digitale leeromgeving kijken. Het kan ook zijn dat er geen specifieke richtlijnen gelden voor jou. Zorg dan voor je eigen creativiteit en combineer dit met richtlijnen van anderen, zodat je geen essentiële onderdelen zult vergeten.

Hulp nodig?

Ben jij klaar met het schrijven van je portfolio inleiding Hogeschool? Dan kan je verder gaan met de rest van het portfolio. Het is belangrijk om na afloop het gehele portfolio door te lezen en wellicht ook door te laten lezen door een tweede of zelfs derde persoon. Dit voorkomt eventuele type-, grammaticafouten of verkeerd gespelde woorden. Dit zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling van jouw portfolio. Wij wensen jou veel succes met het schrijven van de inleiding portfolio Hogeschool.

Wil jij graag goede hulp bij het schrijven van jouw portfolio of een eindcheck? Neem dan contact met ons op en ontdek meer informatie.

 

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?