Skip to content

Studie- en Thesistips > 4. Afronding Thesis

Voorbeeld Thesis

Thesistips Alle onderwerpen

Onze studenten vragen ons vaak of er een voorbeeld van een goede Thesis beschikbaar is. Dit is natuurlijk een logische en slimme vraag, want als je eenmaal een goed voorbeeldthesis of Thesis hebt gezien, heb je al een goed overzicht van wat je te wachten staat. Het is goed om dit aan het begin van het Thesisproces te doen, zodat je een helder inzicht en idee krijgt van wat je te wachten staat. Ook onderwijsinstellingen bieden regelmatig Thesisvoorbeelden aan in de handleiding of tijdens hoorcolleges.

Natuurlijk is ieder vakgebied anders en ook het Hogeschool verschilt van het WO, maar door een aantal relevante theses uit jouw vakgebied door te nemen krijg je hier goed inzicht in en leer je ook hoe je de Thesis aanpakt. Twijfel je of dit een goed Thesisvoorbeeld is? Dan kun je altijd overleggen met je begeleider of vragen waar je goede Thesisvoorbeelden uit jouw vakgebied kunt vinden. Want als je helder schrijft en weet hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, wordt het Thesisproces een stuk makkelijker! Ook in voorbeeldtheses voor jouw onderwerp vind je vaak relevante literatuur, maar zorg ervoor dat je delen niet letterlijk overneemt (dat zou plagiaat zijn, plagiaat wordt voorkomen door een plagiaatscan).

Omdat veel studenten veel moeite hebben met het starten van hun Thesis, is het ook mogelijk om samen met ons een goede structuur op te stellen en te bespreken wat er in elk stuk moet staan. Zo heb je een duidelijk einddoel voor ogen en kun je eindelijk aan de slag met je Thesis.

Voorbeeld thesis

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader

Topscriptie voorbeelden

Topscriptie begeleidt ook regelmatig studenten die cum laude hun Thesis/ Thesis willen afronden. Om privacy redenen kunnen wij deze Thesis hier niet toevoegen, maar je kunt eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Thesisbank. Let er wel altijd op dat je altijd op zoek gaat naar Thesisvoorbeelden en onderzoeksverslagen het liefst van jouw eigen opleiding of richting. Tevens is het goed om ook altijd te kijken naar de beoordeling die er aan de Thesis is gegeven. De meeste verslagen zijn volledig en vrij toegankelijk.

Voorbeelden van Hogeschool-theses

Verder adviseren we je om eens te kijken op de website van de Hogeschool kennisbank, hier zijn Thesis te vinden van hogescholen in België.

Schrijf je een Engelstalige Thesis? Kijk dan eens op de volgende link.

Wo master Thesis

Meerdere universiteiten hebben hun eigen databank, zie bijvoorbeeld hier de databank van de Erasmus Universiteit of het Thesisarchief van de UU

Deze master Thesis kunnen goed als voorbeeld dienen, let wel op dat je een Thesis uit jouw vakgebied kiest zodat de indeling zoveel mogelijk ook overeenkomt. Op deze website wordt een onderscheid gemaakt tussen bachelor- en masterthesis en heeft verschillende zoekfuncties. Let wel op dat iedere opleiding zijn eigen regels en richtlijnen ook heeft, lees altijd als eerste de handleiding door van jouw opleiding! Een Thesis die meedingt naar de Thesisprijs scoort veelal hoog op analytisch niveau, vernieuwend, originaliteit, relevant en leesbaarheid.

Verder hebben wij pagina met voorbeelden van specifieke onderdelen opgesteld: samenvatting en abstract, methode, inleiding, voorwoord, nawoord, conclusie en discussie

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader

Alles over

4. Afronding Thesis

Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?