Skip to content

Faalangsttraining student

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een faalangstreductietraining speciaal voor studenten of docenten. Je bent op de juiste plek! Sinds 2011 hebben we al vele studenten, volwassenen en docenten in onze praktijk begeleid. Onze uitgebreide ervaring hebben we gebundeld in een mooie en interactieve training, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Deze training bieden we ter plaatse aan of eventueel gedeeltelijk online, we bespreken graag wat het beste bij jou past! We bieden onze faalangstreductietrainingen ook aan op scholen en onderwijsinstellingen, waarbij we groepjes studenten (of docenten die met deze doelgroep werken) gedurende 3 à 4 weken begeleiden. We hebben zeer positieve ervaringen en evaluaties ontvangen. 

Hieronder tonen we ons model dat we als basis gebruiken tijdens de faalangsttraining:

Faalangsttraining student

Wat leren studenten in deze faalangsttraining?

Met oefeningen, uitleg, video’s en huiswerkopdrachten leren we faalangst te verminderen. De training is zeer praktisch en concreet, alles kan direct worden toegepast op de situatie van de student. Voorafgaand aan de training hebben we een intakegesprek en sturen we een screeningsformulier op, zodat we nog beter kunnen inspelen op de persoonlijke situatie van elke student.¬†

We leren de student om onjuiste denkpatronen te identificeren en hoe deze te veranderen, zodat de student minder stress en faalangst ervaart. Bovendien krijgen studenten een goed inzicht in wat faalangst is en wat er precies gebeurt bij stress en een black-out. Daarnaast behandelen we de volgende onderwerpen:

Tentamenstress;

Plannen;

Motivatie;

Presenteren;

Perfectionisme.

Samen met de studenten gaan we aan de slag met het vervangen van belemmerende gedachten door herstellende gedachten. In de training wordt korte uitleg steeds afgewisseld met oefeningen en huiswerk, zodat studenten er actief mee aan de slag gaan.

Deze training biedt studenten en volwassenen de kans om blijvend van onzekerheid af te komen en zonder obstakels verder te kunnen werken en leven.

Het doel van de training is om uit de vicieuze cirkel van faalangst te stappen.

De training is bewezen effectief en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onze jarenlange ervaring.

Je krijgt inzicht in hoe faalangst en stress ontstaan en verschillende methoden om dit te verminderen.

We hanteren een oplossingsgerichte, directe aanpak voor faalangst.

Voor wie is deze faalangsttraining ontwikkeld?

De faalangsttraining is geschikt voor alle (werkende) studenten en volwassenen die last hebben van onzekerheid, perfectionisme, faalangst en/of uitstelgedrag, of die met deze doelgroep werken. Zelfs als je niet zeker weet of je last hebt van faalangst, maar wel merkt dat je bijvoorbeeld perfectionistisch te werk gaat, heb je veel baat bij deze training. Faalangst is namelijk goed te behandelen. Wil je voorafgaand aan de training alvast wat tips (klik dan hier)? 

We begeleiden ook veel docenten en leraren die hun studenten graag beter willen begeleiden.

Wat kost deze training?

De cursus wordt in groepsverband gegeven, waarbij we ter plaatse langskomen. Je kunt ons ook altijd mailen als je de training zelfstandig wilt volgen. Meestal geven we onze faalangstreductietraining in 3 à 4 sessies van ongeveer 3 uur, om de week (of twee weken). We hanteren meestal een maximum van 10 tot 12 personen per groep, zodat er voldoende ruimte is voor elke student om ook persoonlijke feedback te krijgen en uitgebreid te oefenen. De kosten en mogelijkheden bespreken we graag vrijblijvend.

Onze faalangsttrainers:

Thesisbegeleidster en eigenares van Topscriptie  Mirjam de Winter is cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie. Zij heeft een passie voor het begeleiden van studenten met faalangst en heeft zich hierin gespecialiseerd. Zij hanteert hierbij de RET-methode, gecombineerd met het 4G-schema, didactische technieken en (wetenschappelijke) methoden uit de neuropsychologie. Mirjam begeleidt al een aantal jaren studenten bij hun Thesis en heeft zich gespecialiseerd in studeren en het schrijven van een Thesis met faalangst, perfectionisme, ADD, ADHD, uitstelgedrag, motivatieproblemen en dyslexie.

Daphne Hijzen is pedagoge en gepromoveerd onderwijskundige en heeft zich vooral gespecialiseerd in thema’s op het gebied van faalangst, motivatie, onzekerheid, perfectionisme en belemmeringen en studiesucces. Daphne is opgeleid als faalangsttrainer en geeft faalangstreductietrainingen op locatie, vooral bij scholen. Bij veel studenten is faalangst echt een negatief patroon geworden, en dat is jammer. Het is juist mooi om de faalangst te verminderen of juist te voorkomen (immers ontwikkelen veel studenten met faalangst ook vaker een depressie en lichamelijke klachten als gevolg van de stress) middels deze training.¬†

Heb je interesse in het volgen van onze faalangstreductietraining of wil je meer informatie over de inhoud? 

Neem contact met ons op voor meer informatie…

Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?