Skip to content

Nieuws

Winnaar beste Thesisbureau van België

Al ruim 6.000 studenten succesvol geholpen (10+ jaar ervaring)

Second opinion en mediation

Wil je graag een tweede mening of een inhoudelijke controle? Of ben je op zoek naar bemiddeling omdat je een conflict met de opleider ervaart? Veel Hogeschool- en wo-studenten willen graag een onafhankelijk oordeel over (de beoordeling van) het plan van aanpak, onderzoeksrapport of de (afgekeurde) Thesis of andere studiedocumenten. Of misschien wil je juist advies over de procedures of begeleiding die door de onderwijsinstelling is geboden? Of je twijfelt over bepaalde stukken en wilt gewoon wat extra zekerheid?

 

Second opinion rapport

Topscriptie (2011) is een vooraanstaand, onafhankelijk Nederlands studie- en Thesisbegeleidingsinstituut. Met ons team van meer dan 40 professionele specialisten, waaronder juristen, zijn we in staat om zowel het proces als de inhoud te beoordelen en een second opinion-rapport te leveren. We analyseren de beoordelingscriteria en argumenteren hun correctheid.

Studenten komen vaak naar Topscriptie met het verzoek om een second opinion te geven over hun studie of Thesis. Beoordelen is mensenwerk en in zekere mate subjectief. Beoordelingscriteria zijn niet altijd even duidelijk en beoordelaars hebben vaak beperkte tijd om een evaluatie uit te voeren. Dit kan leiden tot fouten. Bovendien kunnen er procedurele fouten zijn gemaakt. Als student heb je bepaalde rechten en moeten de begeleiding en beoordeling aan bepaalde vereisten voldoen, zoals vermeld in het examenreglement.

Vraag hier een second opinion aan, of lees wat anderen zeggen over onze second opinion-service via Google-recensies:

Submit an objection: second opinion

Je Thesis of plan van aanpak is bijvoorbeeld beoordeeld als onvoldoende door (de twee) examinatoren. Maar… is dat terecht en is alles correct verlopen? Overweeg je een klacht in te dienen of juist niet? Vraag meteen een second opinion aan bij Topscriptie! Laat ervaren en onafhankelijke Thesisbegeleiders je afgewezen Thesis of andere documenten (zoals bijvoorbeeld een pws) controleren. Wij beoordelen of je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of Thesis terecht is afgewezen. Zo ja: dan helpen we je snel op weg naar een beter resultaat. Zo nee: dan heb je een professioneel rapport met onze second opinion in handen, dat je kan helpen bij het indienen van een bezwaarschrift bij de examencommissie of het van Bestuur (CvB), bijvoorbeeld. We werken samen met een onderwijsjurist en kunnen je in dit proces bijstaan.Thesis afgewezen? Overweeg een second opinion!Een afgewezen Thesis kan een grote schok zijn! Voor veel studenten is een afgewezen Thesis een teleurstelling. Je hebt veel tijd en energie gestoken in het veeleisende proces van het schrijven van een Thesis. Informatie verzamelen, een onderzoek uitvoeren, interviews afnemen of een enquête uitzetten, de resultaten vastleggen, logisch structureren en indelen in hoofdstukken, conclusies trekken en aanbevelingen doen… en dan wordt je Thesis resoluut afgewezen. Toch is dat geen reden om de moed te verliezen. Al je werk is niet voor niets geweest. Wat moet je nu als eerste doen? Vraag meteen een second opinion voor je Thesis aan!


Okee, je Thesis is als ‘niet voldoende’ beoordeeld. Maar dat hoeft niet lang te duren! Ten eerste is het mogelijk dat je Thesis onterecht is afgewezen. Laat dit meteen controleren door onze professionals, zodat je weet waar je staat. Ten tweede kun je met een beetje hulp je afgewezen Thesis snel omzetten naar een Thesis die je gewoon je diploma oplevert. Stap snel uit deze onzekere en stressvolle situatie. Laat je Thesis door een professional nakijken! Vraag vandaag nog een second opinion aan bij Topscriptie, zodat je je diploma zo snel mogelijk in handen hebt.
  


Second opinion voor je afgekeurde ThesisWaarom is jouw Thesis als ‘niet voldoende’ beoordeeld? Laat dit onmiddellijk controleren door een objectieve deskundige van Topscriptie! Ontbreekt de rode draad of een logische structuur in je verhaal? Misschien had je het onderzoek op een andere manier moeten aanpakken. Het kan ook zijn dat je niet tevreden bent over de procedures of de begeleiding die je hebt gekregen tijdens het schrijven van je Thesis. Misschien is dat terecht en is je Thesis onterecht afgewezen. Laat dit beoordelen via een second opinion van je Thesis! Een van onze professionals zal met een objectieve blik je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of Thesis beoordelen op basis van de beoordelingsformulieren en beoordelen of deze terecht is afgewezen. We controleren ook of je voldoende en juist begeleid bent in het Thesisproces. Daar heb je immers recht op! Wat de reden voor de afwijzing van je Thesis ook is, wij staan aan jouw zijde. Je hoeft dit niet alleen te doorstaan!

Als uit onze second opinion blijkt dat je Thesis terecht is afgewezen, staat jouw Topscriptie-begeleider klaar met professioneel advies om je naar een goed resultaat te begeleiden. Als je Thesis onterecht is afgewezen, kunnen we een professioneel rapport (second opinion) opstellen. Het kan erg handig zijn om zo’n rapport te hebben wanneer je naar je docent (of jurist) stapt om bezwaar aan te tekenen. Bovendien kunnen we voorstellen doen om tot een oplossing te komen, zoals het uitvoeren van een vervangende opdracht. We hebben al veel studenten succesvol geholpen, waarbij de school ons alternatief heeft aanvaard!

Wil je een second opinion aanvragen? We ontvangen graag per e-mail het officiële beoordelingsdocument(en) en de volledige Thesis, inclusief eventuele opmerkingen van de beoordelaars. Stuur ook de Regels en Richtlijnen van de Examencommissie mee, evenals de OER (als die beschikbaar is). Op basis hiervan kunnen we een offerte opstellen en de mogelijkheden bespreken. We werken met een privacyverklaring, en alle informatie blijft volledig vertrouwelijk, zonder communicatie met derden of de onderwijsinstelling.

 


Overleggen met je Thesiscoach – dat lucht op!Even praten over je Thesis met iemand die veel expertise heeft? Of moet je nog beginnen met schrijven en wil je advies om te voorkomen dat je Thesis wordt afgewezen? Slim idee! Bel of mail ons en we helpen je met de opzet. Indien gewenst kunnen we je gedurende het gehele Thesisproces begeleiden. Je bepaalt zelf hoeveel hulp je wilt en nodig hebt. Wij bewijzen dat professionele Thesishulp snel en zeer betaalbaar kan zijn!

Wil je meer informatie over onze second opinion helpdesk? We geven je graag vrijblijvend aan in welke mate we je een second opinion of inhoudelijke controle kunnen bieden!

Vergeet niet om alvast alle relevante informatie (je plan van aanpak/ Thesis, beoordelingsformulier en andere informatie) mee te sturen.”

Neem contact met ons op…

 

Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?