Skip to content

Thesis psychologie schrijven

Topscriptie begeleidt jaarlijks vele psychologiestudenten (zowel Hogeschool toegepaste psychologie als WO bachelor en master). Bij Topscriptie krijg je hulp van ervaren psychologie Thesisbegeleiders die een masteropleiding psychologie hebben afgerond of zijn gepromoveerd (zie hieronder onze psychologie Thesisbegeleiders)! Wij begeleiden je zowel inhoudelijk als academisch schrijven, zodat je gemotiveerd blijft en je Thesis op tijd afrondt. Een psychologie Thesis heeft een aantal gemeenschappelijke kenmerken met andere onderzoeksthesiss in de sociale wetenschappen, maar heeft ook unieke kenmerken. Binnen de psychologie wordt vooral onderzoek gedaan naar individueel gedrag, waarbij de focus vaak ligt op hersenen, gedrag en bewustzijn. Het empirisch onderzoek is doorgaans kwantitatief van aard, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van SPSS. Daarnaast moet u uw onderzoek rapporteren volgens de APArichtlijnen.

Begeleiding op alle gebieden van de psychologie

Psychologie is een populaire studie en de meeste onderwijsinstellingen bieden deze studie aan. Wij begeleiden zowel Hogeschool-psychologie studenten (toegepaste psychologie) als universitaire psychologie studenten bij het schrijven van hun Thesis.

Psychologie is een studie met veel verschillende disciplines en de wetenschap ontwikkelt zich snel. Onze psychologie Thesisbegeleiders zijn zeer ervaren en hebben al veel psychologiestudenten geholpen. Vaak zijn ze zelf gepromoveerd en hebben ze al veel Thesiss begeleid, van bachelor- en masterstudenten tot postmasteropleidingen. Wij vinden vrijwel altijd een passende match voor jou. Dus of je nu een Thesis schrijft op het gebied van klinische psychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, forensische psychologie, medische psychologie, gezinspsychologie, schoolpsychologie, neuropsychologie, sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie, een onderzoeksmaster of een ander specialisme, bij Topscriptie zorgen wij ervoor blijf alsjeblieft helpen!

Hulp van A tot Z

Wij verzorgen Thesishulp van A tot Z. Zoek je inhoudelijke hulp of heb je moeite om een goede structuur in je Thesis te krijgen of wil je hulp bij een goede schrijfstijl? Topscriptie biedt het allemaal en uit ervaring weten wij dat begeleiding op maat tot het beste resultaat leidt. Wij beginnen altijd met een persoonlijk intakegesprek waarbij wij uw situatie in kaart brengen en bepalen waar u precies hulp bij nodig heeft. Op basis van dit gesprek kunnen wij aangeven welke psychologie begeleider het beste bij jou en je Thesis past. Vervolgens gaan wij aan de slag, dit kan op locatie of online. Wij focussen op de pijnpunten waar jij graag mee wilt helpen en samen zorgen we ervoor dat jouw Thesis een goede structuur, diepgang, goede onderzoeksvragen en sterke argumenten heeft.

Tips bij het schrijven van een Thesis psychologie

Als je een Thesis psychologie schrijft, is er meestal een standaard format waar je jezelf aan dient te houden. Tegenwoordig is dit veelal de APA stijl, waarbij je vooral heel precies en accuraat dient te schrijven. APA stijl zorgt ervoor dat je op een logische en objectieve manier de informatie presenteert aan de lezer. Het kan soms wat taai zijn of je kunt het gevoel hebben dat er maar weinig ruimte overblijft voor een stukje creativiteit. Echter hebben de APA richtlijnen enkel als doel om jou te helpen om een duidelijke, interessante en vooral informatieve Thesis/ paper te schrijven. Creativiteit dient namelijk te komen uit de ideeën en opzet van je onderzoek, niet het schrijven zelf

Veelal dien je eerst een onderzoeksvoorstel in te dienen, hierin beschrijf je jouw onderwerp samen met de hypotheses en eenconceptueel model . Een onderwerp kun je op allerlei verschillende manieren vinden: door zelf veel literatuur te lezen over een bepaald onderwerp wat je interessant lijkt (in de discussie geven de auteurs vaak al een richting voor vervolgonderzoek aan) of bijvoorbeeld aan te sluiten bij mogelijke onderwerpen van een leraar. Verder kun je ook kiezen voor een actueel onderwerp, daar is vaak minder onderzoek over gedaan. Het is wel belangrijk dat je het een leuk onderwerp vindt, zodat je de komende maanden gemotiveerd aan de slag kunt blijven gaan.

Om een goede start te maken met je onderzoeksvoorstel of Thesis, dien je goed op de hoogte te zijn van je onderwerp. Ga dus de eerste weken zoveel mogelijk (gerelateerde) artikelen opzoeken over je onderwerp en zorg ervoor dat je goed weet wat er al is onderzocht en wat de sterktes en zwaktes zijn van de onderzoeken. Je kunt per artikel in een paar zinnen de belangrijkste uitkomsten noteren.

Vervolgens ga je jouw onderzoek uitvoeren. Soms is dit alleen literatuuronderzoek, maar meestal is er ook een praktijkonderzoek (veelal in de vorm van een experiment).

Bij het schrijven van je Thesis is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie aan de lezer te geven over jouw onderzoek. Zorg bij het theoretisch kader voor een juiste verwijzing naar de bronnen volgens de APA richtlijnen

Voorafgaand aan het schrijven van de resultaten van je onderzoek, is het belangrijk om de methoden van je onderzoek goed te beschrijven. Vergeet daarbij niet om in te gaan op de betrouwbaarheid en validiteit van je onderzoek . Ter inspiratie kun hier een voorbeeld van de methoden van een Thesis psychologie lezen

Je rond je Thesis af met een discussie en schrijft als laatste ook een abstract/ samenvatting ( zie hier een voorbeeld van een samenvatting van een masterthesis psychologie ).

Mocht je er nog niet uitkomen, kun je eens kijken op onze pagina met algemene Thesistips.

Persoonlijke hulp bij het afronden van jouw Thesis

Wij hebben al veel studenten psychologie succesvol geholpen en zij hebben hun diploma inmiddels in ontvangst genomen. 

Kom je er niet helemaal uit en wil je graag persoonlijke hulp bij je Thesis?

 

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?