Skip to content

Studie- en Thesistips > 4. Afronding Thesis

Voorblad Thesis

Thesistips Alle onderwerpen

Een proefschrift bestaat uit een aantal onderdelen. Het eerste deel van je Thesis is een Thesisvoorblad. Een proefschrift op het voorblad moet er aantrekkelijk uitzien, zodat lezers nieuwsgierig zijn om verder te lezen. Met een voorblad stelling maak je veel gebruik van bepaalde illustraties en kleuren. Zorg ervoor dat je illustraties gebruikt die op zichzelf spreken, zodat je niet veel tekst aan je voorblad hoeft toe te voegen. Een goede illustratie kan immers meer dan 1.000 woorden zeggen. Ook raden we je aan goed na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken. Zorg ervoor dat alle informatie op het voorblad van je proefschrift relevant is, zodat je geen onnodige aandacht of tijd verliest op het voorblad. Lees verder en ontdek meer tips over het maken van een goed voorblad voor je Thesis.

Wat vermeld je op het voorblad van het proefschrift?

Maak uw Thesisvoorblad met Microsoft Word

Een voorblad voor je proefschrift maken is heel eenvoudig. Gebruik je Microsoft Word? Dan kun je nog eenvoudiger een voorbladthesis maken. Microsoft Word biedt een standaard thesesjabloon voor het voorblad, je hoeft alleen zelf de juiste gegevens in te vullen. Controleer goed of alle punten op het voorblad van je Thesis staan vermeld. Het sjabloon is eenvoudig in gebruik, waardoor je geen onnodige tijd kwijt bent aan het voorblad van je proefschrift. Het voorblad van het proefschrift kun je in Microsoft Word invoegen door naar het tabblad ‘invoegen’ te gaan en vervolgens op ‘voorblad’ te klikken. Bekijk alle beschikbare sjablonen in Microsoft Word en kies een sjabloon die jou aanspreekt.

Kies een illustratie

Het kiezen van de juiste illustratie voor jouw voorblad Thesis kan een lastige opgave zijn. Het is belangrijk om hier niet te veel aandacht aan te besteden. Gedurende het schrijven van jouw Thesis kom jij ongetwijfeld een passende illustratie voor jouw voorblad Thesis tegen. Door de juiste illustratie te kiezen, creëer je een professioneel voorblad Thesis. De juiste illustratie zorgt voor de opmaak van jouw voorblad. Je kunt hiervoor gebruik maken van (gratis) stockfoto zoals bijvoorbeeld Pixabay. Deze foto hebben een hoge resolutie, waardoor ze professioneel ogen voor de lezer. Bij sommige onderwerpen kan het lastig zijn om een geschikte foto te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een tag cloud. Bij een tag cloud worden een aantal belangrijke begrippen verwerkt in een cloud en hieruit creëer je vervolgens een afbeelding.

Op deze pagina geven we je meer tips over de lay-out van je Thesis.

Hulp bij je Thesis?

We hopen dat al jouw vragen omtrent het voorblad Thesis zijn beantwoord. Kijk op onze website voor meer informatie omtrent jouw Thesis en onze Thesistips over andere onderdelen. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader

Uiteraard gelden er een aantal normen voor je Thesis en dus ook voor het Thesisvoorblad. Daarnaast worden vanuit de opleiding vaak aanvullende eisen gesteld. Het is belangrijk om naast de standaardnormen ook aan de schoolnormen te voldoen. Uiteindelijk wil je je Thesis correct afronden, zodat je na het schrijven van je Thesis de cursus hebt afgerond en je diploma kunt ontvangen. Er zijn een aantal punten die vrijwel (altijd) op het voorblad van het proefschrift verschijnen:

Allereerst de naam van het verslag; wat is het? Schrijf je een Thesis? Of is het een reflectieverslag? Je wilt graag vooraf weten wat je gaat lezen.

Daarnaast is een pakkende titel ook erg belangrijk. Door middel van een pakkende titel kun je de lezer prikkelen om verder te gaan lezen.

Onder de titel wordt vaak nog een ondertitel toegevoegd. Hierin kun je kort en bondig de titel toelichten om nog meer nieuwsgierigheid bij de lezer op te wekken.

Vervolgens noteer je de datum van publicatie. Dit is de datum van het opsturen naar je Thesisbegeleider. Dit is belangrijk voor je onderzoek. De tijden veranderen tegenwoordig namelijk razendsnel en je wilt geen onjuiste informatie vermelden in jouw Thesis.

De auteur van het document (jijzelf) wordt ook vermeld op het voorblad van je Thesis.

Daarnaast geef je meer informatie over je gegevens. Hierbij noteer je je studentnummer, opleiding en onderwijsinstelling.

Vermeld ten slotte de functie, titel, voorletters en achternaam van je begeleider en tweede examinator. Alle informatie voor het voorblad van het proefschrift is nu compleet.

Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?