Skip to content

Begeleiding promoveren

PhD-begeleiding: hulp bij het schrijven van je proefschrift

Topscriptie biedt professionele begeleiding bij het behalen van een PhD en assistentie aan promovendi bij het schrijven van hun proefschrift en het analyseren van hun data. Veel universiteiten hebben een cultuur waarin zelfstandigheid centraal staat en een promovendus extra ondersteuning nodig heeft. Goede begeleiding tijdens je promotie is belangrijk voor het succesvol afronden van je promotieonderzoek.

Een promotieonderzoek is een lang proces waarin je in een paar jaar zelfstandig een groot onderzoek uitvoert binnen je wetenschappelijke vakgebied. Als promovendus kun je tegen verschillende moeilijkheden aanlopen, zoals het starten van het onderzoek en het onderzoeksvoorstel, een duidelijke planning, een goed ontwerp van onderzoeksmethoden, het analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve data (zoals in SPSS) en het schrijven van een heldere discussie. Onderzoek heeft ook aangetoond dat waarschijnlijk meer dan een derde van de promovendi klinisch depressief is ( zie het volledige artikel hier ) en daardoor psychische problemen en/of stress ervaart. Volgens veel promovendi is het krijgen van concrete en persoonlijke begeleiding bij het behalen van een PhD van een ervaren promovendus een extra steun en motivatie om hun PhD-traject succesvol af te ronden.

Voorbeeld proefschrift

Het is altijd goed om wat voorbeelden van een proefschrift te bekijken. Zo kun je inspiratie opdoen en heb je een beter idee van wat er van je verwacht wordt. Vaak kun je voorbeelden van proefschriften bekijken via de bibliotheek van je eigen universiteit. Via DART-Europe kun je online voorbeelden van proefschriften bekijken van meer dan 500 universiteiten wereldwijd.

PhD: een wetenschappelijk artikel schrijven

We kunnen je ook helpen bij het schrijven van een (Engelstalig) wetenschappelijk artikel voor verschillende tijdschriften. Dit is natuurlijk een geweldige service voor promovendi. Ook studenten die een wetenschappelijk artikel mogen schrijven (op basis van hun proefschrift) kunnen vaak wel wat ondersteuning gebruiken.

Topscriptie heeft daarom een aantal promovendi in het team die nog regelmatig wetenschappelijke artikelen schrijven en hetzelfde proces hebben doorlopen en jou graag helpen met waar jij op vastloopt! De begeleiding is volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen en kan variëren van sparren over welke richting je op moet tot samen data analyseren. Onze PhD begeleiders hebben allemaal verschillende achtergronden en kunnen je daarom goed begeleiden bij verschillende onderwerpen.

Heb je extra begeleiding nodig tijdens je PhD en/of wil je extra hulp en ondersteuning bij het publiceren van een wetenschappelijk artikel of je proefschrift? Wij helpen je graag. Uiteraard gelden dezelfde tarieven als voor ‘normale’ Thesisbegeleiding.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?