Skip to content

Schrijf je Thesis in foutloos Engels

Het schrijven van je Thesis is al stressvol genoeg, en het schrijven van je Thesis in het Engels kan een nóg grotere uitdaging zijn als Engels niet je moedertaal is. Het spreken van een goed woordje Engels helpt, maar dit maakt geen wetenschappelijk artikel of Thesis. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij je Thesis in foutloos Engels kan schrijven:

Grammarly

Amerikaans of Brits-Engels? Hoofdletters of niet? Punten of komma’s? Sommige taalregels zijn anders in het Engels. Grammarly is een handige Chrome extensie die je gratis kunt installeren. Het controleert je Engels op spelfouten en zinsconstructie, en geeft je handige andere opties om de woorden toch nét even wat netter op papier te krijgen. En ook lekker handig: het is ook beschikbaar als plagiaatscanner.

Thesaurus

Voor het leesgemak van je Thesis wil je niet steeds dezelfde woorden gebruiken. Dit leest niet alleen vervelend, maar het maakt de tekst ook veel minder makkelijk te begrijpen. Om dit te vermijden en wat afwisseling in je schrijfstijl te brengen, kun je snel en simpel Engelse synoniemen opzoeken op Thesaurus.com. Dit is niet alleen handig voor synoniemen, maar hier kun je ook definities van Engelse woorden opzoeken die je niet helemaal begrijpt.

Steeds meer CAO’s geven werknemers (die studeren) een persoonlijk a

Lees het hardop voor

Als je geconcentreerd bezig bent en in een lekkere flow zit, blijf dan vooral typen. Schrijf alles op wat je denkt. Als je klaar bent lees je het nog een aantal keer goed door en kun je zinnen gaan aanpassen en synoniemen gaan neerzetten.

Gouden tip! Lees het hardop voor. Dat hoeft niet aan de mensen in de bibliotheek, maar gewoon aan jezelf. Zo maak je het voor jezelf helder of de zinnen lekker lopen en of de zinsbouw klopt.

Laat het nakijken

Naast dat het handig is om je Thesis aan anderen te laten lezen (op consistentie en duidelijkheid), en om te leren of je op de goede weg bent of niet, is het ook handig iemand je taalgebruik te laten controleren. Tip: geef deze persoon de instructie dat hij/zij alleen op het taalgebruik moet letten en niet per se op de inhoud. Als de focus op het taalgebruik ligt zal dat ervoor zorgen dat er zorgvuldiger wordt nagekeken. Zorg ervoor dat je nooit je Thesis laat schrijven want dit is strafbaar.

Schakel hulplijnen in

Hier op Topscriptie staan heel veel handige tips en ezelsbruggetjes die jou helpen bij het verbeteren van het taalniveau. Check ook even deze pagina op Kamernet. Het staat vol met handige studietips die jou helpen het beste uit je studie te halen: van tentamens, tot samenwerken met studiegenoten en het schrijven van je Thesis.
Thesis gehaald? Dan is het misschien tijd om het studentenhuis te verlaten…

 

beschikbaar. Op dit moment hebben we met meerdere bedrijven een overeenkomst om hun opleidingsbudget (ontwikkelbudget) vanuit het bedrijf in te zetten voor een professionele studiecoach of studiehulp.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?