Skip to content

Proeve van bekwaamheid mbo

Heb jij hulp nodig bij je proeve van bekwaamheid?

Veel mbo studenten dienen hun opleiding af te ronden met een zogenaamde proeve van bekwaamheid (Pvb). Bij Topscriptie begeleiden we niet alleen wo en Hogeschool studenten, maar helpen we tevens mbo studenten. Als mbo student krijg je vaak te maken met een proeve van bekwaamheid, waarin je een praktijksituatie dient na te bootsen. De leraren beoordelen je hierbij vooral op het feit of je kunt laten zien dat je jouw beroep ook echt kunt uitoefenen en voldoende hebt geleerd tijdens je opleiding. Dit type examenvorm komt ook veel bij studenten die in de zorg studeren, naast bijvoorbeeld een assessment.

Tevens zul je vaak te maken krijgen met competentiegericht leren, waarmee wordt vastgesteld of jij daadwerkelijk over de vaardigheden, kennis en juiste houding beschikt om jouw toekomstige beroep uit te oefenen. De proeve van bekwaamheid vindt voor jou als mbo student vaak plaats in de beroepspraktijk en soms wordt deze nagebootst. Nadat je alles hebt geschreven, krijg je vaak ook nog een gesprek waarin de docenten het proces en tevens het resultaat met jou bespreken. Vaak worden hierin ook vragen aan jou gesteld over welke keuzes je precies hebt gemaakt en waarom.

We merken dat veel studenten moeite hebben met hun proeve van bekwaamheid. Het is juist de afronding van je studie en het laatste stukje wat je moet halen om jouw studie af te ronden! Graag helpen wij jou hierbij, zodat je jouw proeve eindelijk kunt afronden en snel in de praktijk aan de slag kunt gaan! In korte tijd kunnen we vaak samen ervoor zorgen dat je resultaat haalt. Een aantal begeleiders van ons zijn goed bekend met verschillende opleidingen vanuit het mbo en kunnen jou hierin dan ook moeiteloos begeleiden. Het is vaak fijn om samen één of meerdere keren samen te zitten, en eventueel tussendoor nog online contact via mail of Teams/ Zoom te houden.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?