Skip to content

Opleiding Thesisbegeleider

Persoonlijke aandacht, in 6 middagen opgeleid worden tot Thesisbegeleider;
De docent is een ervaren Thesisbegeleider, vergroting van onderzoeks- en begeleidingscompetenties;

Verschillende cursisten en een onderwijsinstelling zijn zeer tevreden over onze cursus.

Opleiding tot professionele Thesisbegeleider

Heb jij de ambitie om als Thesisbegeleider aan de slag te gaan via jouw eigen bedrijf of een onderwijsinstelling? Of ben jij docent en wil je graag jezelf verder ontwikkelen als Thesisbegeleider of geef je al Thesisbegeleiding maar wil je weten hoe dit beter kan? Een Thesisbegeleider is een dankbare baan, maar niet altijd even makkelijk. Veel studenten lopen vast, verliezen hun motivatie en krijgen hun Thesis maar niet afgerond. Natuurlijk wil je iedereen naar de eindstreep begeleiden, maar hoe doe je dit precies? Wij geven sinds 2011 professionele Thesisbegeleiding aan studenten, maar werken ook samen met onderwijsinstellingen.

We merken dat veel docenten/ gepensioneerde docenten en ZZP-ers graag als Thesisbegeleider aan de slag gaan. Echter blijkt men in de praktijk vast te lopen op bepaalde zaken waaronder inhoudelijke kennis over onderzoek en methoden, de structuur, het proces maar ook een stuk coaching. Dat laatste aspect wordt veelal onderbelicht op scholen, maar speelt vaak wel mee bij het begeleiden van een student. Sommige studenten vinden het lastig om hun motivatie terug te vinden, ervaren onzekerheid/ perfectionisme/ faalangst en hebben behoefte aan een professionele Thesisbegeleider met de juiste inhoudelijke kennis en coachingsvaardigheden die hen snel weer op het goede spoor zet.

Recent hebben we dan ook een groep docenten van een onderwijsinstelling succesvol opgeleid tot Thesisbegeleider. Tevens begeleiden we regelmatig andere geïnteresseerden. Bij ons ben je verzekerd van: een persoonlijke aanpak en intensieve begeleiding, ook wanneer je de opleiding hebt afgerond.

 

Bij Topscriptie leiden we je graag op tot professioneel Thesisbegeleider! Hoe we dat doen? Wij bieden een mooie opleiding tot Thesisbegeleider aan, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met meer dan 2.250 Thesisstudenten. In 6 gerichte sessies (middagen) lopen we het Thesisproces door, krijg je theorie maar tevens gaan we ook een aantal plan van aanpak en voorbeeldthesiss langs en zoomen we in op de sterke en zwakke punten.

 

De cursus wordt begeleid door een ervaren Thesisbegeleider, afhankelijk van de groepsgrootte zetten we soms 2 begeleiders in. Onze Thesisbegeleiders die deze opleiding leiden, hebben naast veel inhoudelijke kennis en expertise ook jarenlange ervaring in de praktijk, waardoor zij vaak zelf ook de valkuilen kennen. Na succesvolle afronding van deze opleiding, ben je in staat om studenten succesvol hun Thesis te laten afronden, waarbij je steeds de juiste vaardigheden en kennis inzet, want iedere Thesisstudent is uniek!

 

Wat kun je verwachten na afronding van deze opleiding tot Thesisbegeleider?

Je krijgt meer theoretische kennis en een duidelijk inzicht in het Thesisproces

Je bent jaarlijks welkom op onze Topscriptie professionaliseringsdag: samen met andere Thesisbegeleider ervaringen uitwisselen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen

Je leert jouw begeleidingsstijl af te stemmen op de student, waardoor je een student sneller en beter kunt helpen

De opleiding is ook mogelijk om online te volgen, klassikaal of individueel

Kwaliteit staat bij ons voorop, wij zijn dan ook o.a. lid van de Lvsi.

De opleiding is afgestemd op jouw wensen en behoeften, het is namelijk mogelijk om deze online te volgen of in-company met collega’s (van onderwijsinstellingen). Wij bepalen samen met u de invulling. We vinden het belangrijk dat je niet alleen veel kennis opdoet, maar deze ook up-to-date kan blijven houden. Je bent daarom na afsluiting van de opleiding automatisch lid van onze Topscriptie club, waarbij je onder andere ieder jaar een uitnodiging ontvangt voor een professionaliseringsdag met andere Thesisbegeleiders. Wil je meer weten over de opleiding of heb je specifieke vragen?

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste Thesisbureau van België

Winnaar beste Thesisbureau van België

4.8
powered by Google
js_loader
Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?