Skip to content

Ervaringstips Thesisstress

Hoe schrijf je jouw Thesis zonder stress?

Zit jij in de laatste fase van je studie en mag je binnenkort gaan afstuderen? Nice! Dan is dat diploma eindelijk in zicht. Maar voordat je dat felbegeerde papiertje in ontvangst mag nemen zal je eerst nog een Thesis moeten schrijven. Kijk je er tegenop door de vreselijke verhalen die je hebt gehoord over slechte begeleiding en studievertraging? Geen paniek! Deze tips maken jouw Thesisperiode een stuk makkelijker.

Planning is key!

Zit jij in de laatste fase van je studie en mag je binnenkort gaan afstuderen? Nice! Dan is dat diploma eindelijk in zicht. Maar voordat je dat felbegeerde papiertje in ontvangst mag nemen zal je eerst nog een Thesis moeten schrijven. Kijk je er tegenop door de vreselijke verhalen die je hebt gehoord over slechte begeleiding en studievertraging? Geen paniek! Deze tips maken jouw Thesisperiode een stuk makkelijker.

Kies een onderwerp waar je geïnteresseerd in bent

Schrijf je jouw Thesis voor of bij een bedrijf? Ga dan met het bedrijf in overleg om samen tot een onderwerp te komen dat jou boeit. Een Thesis schrijven over een onderwerp dat je niet interesseert werkt namelijk super demotiverend. Jouw Thesisperiode is een stuk leuker als je schrijft over een onderwerp dat je leuk vindt en waar je daardoor van kan leren.

Houd je literatuurlijst bij

De grote valkuil bij deze tip zijn de welbekende: ‘dat komt later wel’ of ‘dat doe ik op het einde’. Toch weet je waarschijnlijk in juni niet meer welke bronnen je in februari hebt gebruikt. Laat je dus niet verleiden door uitstelgedrag en houd je literatuurlijst gedurende jouw Thesisperiode goed bij. Als je dit niet doet levert het je alleen maar onnodige stress op als het inlevermoment dichterbij komt.

Loop je vast? Laat het even voor wat het is!

Heb je geen idee welke titel je voor dat hoofdstuk moet gebruiken? Of heb je moeite met het uitwerken van een bepaalde paragraaf? Don’t worry! Het is helemaal niet raar dat je vastloopt op bepaalde delen van jouw Thesis. Het is ook niet iets dat je zomaar uit je mouw schudt. Lukt het even niet? Staar je dan niet blind op dit stuk en laat het even voor wat het is. Misschien kom je de dag erna (met of zonder hulp) wel op een briljante ingeving.

Keep in contact met je begeleider

De een heeft veel contact met zijn of haar Thesisbegeleider, de ander vind het fijner om zelfstandiger te werken. Daarnaast verschilt het per studie hoeveel contactmomenten je met je Thesisbegeleider en meelezer hebt. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de contactmomenten die je hebt met jouw Thesisbegeleider. Zij kunnen jou bijvoorbeeld helpen op stukken waar je vastloopt en andere vragen die je hebt rondom je Thesis.

Neem je Thesis overal mee naartoe

We horen je denken: ‘Ja, daaaag!’. We bedoelen gelukkig niet dat je je Thesis óveral mee naartoe moet nemen. Maar zorg er wel voor dat jouw Thesis staat opgeslagen in een digitale werkomgeving als Dropbox of Google Docs. Heb je ineens een goede ingeving, maar heb je je laptop niet bij je? Dan kan je dit gelijk toevoegen aan je Thesis via je telefoon of een andere computer. Een ander pluspunt: je Thesis is online opgeslagen. Je voorkomt hiermee de grootste angst van iedere Thesisschrijver, namelijk het spoorloos verdwijnen van je Thesis 😉

Ben jij bijna of net afgestudeerd en op zoek naar een leuke startersbaan? Dan heeft StudentJob leuke vacatures voor jou. Heel veel succes met het schrijven van jouw Thesis!

We geven je graag gratis en vrijblijvend meer informatie…

Chat openen
1
Hallo ????
Kunnen we je helpen?